bakke.JPGforst%C3%B8ver.JPG

  1. Så dine mikrogrønt frø i en beholder, som kan holde vand og klare stående fugtighed i to uger.
  2. Dæk bunden af ​​beholderen med et voksemedium. Det bedste resultat får du med en hampmåtte, som er et fint materiale til dyrkning af mikrogrønt. Det fremstilles i økologisk kvalitet. Du kan også bruge jord eller vat.
  3. Vand voksemediet til. Vat og hampemåtte skal vandes helt op og overskydende vand hældes fra. Jord skal lige som ved såning af frø have en tilpas fugtighed. Jorden skal være så fugtig, at du lige netop kan presse nogle dråber vand ud af den. Fugt jordoverfladen ved at forstøve vand ud over.
  4. Spred frøene jævnt oven på underlaget, og pres dem forsigtigt ned i underlaget. Frøene skal sås tæt.
  5. Fugt overfladen, eventuelt med en forstøver. Hvis du foretrækker det, kan du springe dette trin over og i stedet dække beholderen med et klart låg eller plastfolie, indtil frøene er spiret.
  6. Anbring beholderen med de såede frø i et vindue uden sol, indtil frøene er spirede helt. Ellers tørrer frøene let ud, og frøskallerne løsner sig ikke godt nok, men bliver siddende på bladene.
  7. Frøene spirer normalt inden for tre til syv dage. Underlaget skal holdes fugtig, men må ikke blive vådt. Vand 1-2 gange om dagen, gerne med en forstøver.
  8. Når kimbladene folder sig ud, flyttes beholderen til en solrig plads, hvor det kan få mere lys. Husk at vande mindst en gang om dagen, evt. med forstøveren.
  9. Når frøene er spiret, skal du fjerne dækslet (hvis du har brugt et) og fortsætte med at vande en eller to gange om dagen.
  10. Efter yderligere 2–3 dage er kimbladene så store, at du kan begynde af høste. Du kan nu høste i 4–5 dage i bedste kvalitet.

Dyrk dine frø som spirer

Nogle frø kan også dyrkes som spirer. Hvis de kan det, står det på frøposen.

Dyrkning i spirekrukke: For at dyrke friske spirer skal de organiske spirekerner sættes i blød natten over (ca. 8 timer). Efter aftapning skal du skylle spirerne to gange om dagen. Efter 3-6 dage kan du spise de sunde og velsmagende spirer.

Dyrkning i sigte: For at dyrke i en sigte skal de organiske spirekerner sættes i blød natten over (ca. 8 timer). Bagefter kan du fordele frøene jævnt på sigten og dække dem mørke og lufttætte til i cirka 2 dage. Vi anbefaler dig at skylle frøplanterne to gange hver dag, og efter 4-6 dage kan du spise spirerne.